Planten in hydrocultuur, semi-hydrocultuur of in aarde

Systemen voor planten

hydrocultuur, semi-hydrocultuur, aarde
Voor iedere plant is, naast een juiste standplaats, water van levensbelang. Vaak wordt water gegeven op gevoel en dat gaat vaak mis. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen uit diverse watergeefsystemen die het gemak dienen. Hydrocultuur is verreweg het meest gemakkelijke systeem. Hydrocultuur is het houden van planten op gebakken kleikorrels. De poreuze korrels van gebakken klei slaan water op en staan dat geleidelijk af aan de wortels van de planten. Hydrocultuurkorrels zijn 100% natuurlijk, geven de planten uitstekende houvast en kunnen – in tegenstelling tot aarde – niet verzuren of ‘dichtslaan’.

Planten gekweekt voor hydrocultuur

Groeigarantie bij hydrocultuur
hydrosysteemMet name planten die speciaal gekweekt zijn voor hydrocultuur (planten met waterwortels) zijn gemakkelijker in onderhoud en kenmerken zich door een aanzienlijk langere levensduur. Bij een plant op hydrocultuur wordt een watermeter geleverd, waardoor de plant optimaal kan worden verzorgd. Water wordt pas weer gegeven als die plant dat nodig heeft. Bij Custers In Groen krijgt u dan ook altijd een half jaar groeigarantie op planten op hydrocultuur. Behalve het gemak dat hydrocultuur biedt, levert het ook een uitstekende bijdrage aan de huidige aandacht voor duurzaamheid. De hydrocultuurkorrels zijn gemaakt van natuurlijke materialen en leveren hierdoor nauwelijks afval op. Bovendien zijn er geen veenafgravingen meer nodig voor het verkrijgen van veen voor het maken van potgrond.

Bij toepassing van semi-hydrocultuur worden aardeplanten in natuurlijke steentjes of keramische brokjes geplaatst die de waterafgifte reguleren. Dit systeem is eveneens onderhoudsvriendelijk en zal in de toekomst steeds meer zijn weg vinden. Uiteraard is de conventionele plant-in-aarde eveneens mogelijk.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken