Planten zijn gezond voor mensen, voor zuiveren en filteren van de lucht en goede luchtvochtigheid

Planten in elke ruimte

Voor gezondheid en sfeer
Planten dienen vaak slechts ter decoratie in een huis of bedrijf. Om een hoekje te vullen of een saaie ruimte wat op te vrolijken. Planten zijn echter van levensbelang. Mens en natuur zijn één. Daar waar mensen wonen, werken en recreëren, speelt de kleur groen in al haar nuances een belangrijke rol. Het groen van planten straalt rust en kracht uit. Rust draagt bij aan een natuurlijk evenwicht en kracht geeft energie.
De manier waarop groen zich manifesteert in een ruimte, zowel binnen als buiten, is van invloed op het welzijn van mensen. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit aangetoond. Naast dit onbewuste proces zuiveren planten de lucht van veel schadelijke stoffen en wordt de luchtvochtigheid positief beïnvloed. De talloze creatieve mogelijkheden maken bovendien dat groen in iedere situatie past en naadloos aansluitend op ieders wensen.

Planten zijn gezond

Hogere werkprestaties, minder gezondheidsklachten
Verscheidene studies tonen aan dat planten een zuiverende werking hebben doordat ze schadelijke stoffen opnemen en in ruil daarvoor zuurstof afgeven. Ze zorgen letterlijk voor een gezondere luchtkwaliteit door hun filterende werking. Verf, lijm, computers, printers, parfum, make-up en vele andere bronnen geven allerlei schadelijke en irriterende gassen en stoffen af. Het ‘sick building syndroom’ is een bekende term die verwijst naar de schadelijke luchtkwaliteit in veel bedrijven. Planten nemen giftige en schadelijke stoffen op en zetten ze om in energie met als restproduct zuurstof. Planten hebben echter nog veel meer positieve eigenschappen. Het is bewezen dat het zicht op groen rustgevend werkt en de stress vermindert. Een ruimte met planten wordt niet alleen gezonder maar ook aangenamer om in te werken. Het algemeen welzijn van mensen neemt toe, waardoor de productiviteit en creativiteit vergroot wordt en het verzuim kan verkleinen. Planten zorgen via verdamping voor een natuurlijke luchtbevochtiging. Door een goede luchtvochtigheid kan een scala aan klachten bij mensen voorkomen worden, zoals huidirritatie, droge keel, geïrriteerde ogen, vermoeidheid, hoesten en hoofdpijn. Het is hierbij wel belangrijk om de juiste planten voor de juiste plek te kiezen.

Praktisch nut van planten

Planten bevorderen akoestiek en sfeer
Planten en plantenbakken bieden ook een akoestisch voordeel: de weerkaatsing van het geluid wordt gedempt. De nagalm in grotere of kale ruimten zal verminderen met enkele grote planten. Ten slotte hebben planten ook een positief effect op de sfeer van een bedrijf. Planten in combinatie met fraaie potten kunnen een belangrijk element zijn in de inrichting van een gebouw. De werknemers zullen zich beter voelen en mensen die het bedrijf bezoeken zullen ook van het aangename klimaat genieten. In het kader van het welzijn van de werknemers op het werk vormen planten een niet te missen onderdeel!

Start typing and press Enter to search